Menu

water
lab dag

Ieder schooljaar biedt Wetsus maandelijks een Practicumdag Watertechnologie aan voor leerlingen van klas 2/3 havo en vwo. Tijdens een dagvullend programma trainen leerlingen hun practicumvaardigheden en doen ze kennis op over de meest actuele water technologieën.

Op deze manier willen wij jongeren enthousiast maken om daadwerkelijk iets met hun nieuwsgierigheid, leergierigheid en huidige kennis te doen. Ook kunnen leerlingen deze dag gebruiken om hun twijfels over profielkeuze weg te nemen. De practica doen beroep op onderzoekvaardigheden, samenwerking, nauwkeurig werken, ‘out of the box-denken’ en het tonen van eigen initiatief. Wie weet is deze dag de eerste stap voor een studie- en beroepskeuze in watertechnologie. Deze snelgroeiende sector biedt een toekomst vol uitdagingen in onze wereld waarin water steeds belangrijker wordt.

Voor een (razend enthousiast) deel van de leerlingen is een vervolg mogelijk om zelfstandig onderzoek te verrichten. Voor dit ‘Honours programma’ stelt Wetsus faciliteiten en begeleiding beschikbaar. Begeleid door studenten en experts uit de sector, leren de leerlingen wat watertechnologie is en ontwikkelen zij hun vaardigheden. Daarnaast schetst een omgeving als Wetsus en de WaterCampus met haar bedrijven, een goed perspectief van het werk in de watersector.

Practicum bij Wetsus

Doel
– Leerlingen helpen bij het maken van een keuze voor een NT/NG profiel
– Bijbrengen van experimentele vaardigheden
– Verdieping bieden in watertechnologische kennis
– Inzicht geven in bèta-onderwijs

Organisatie
Het programma maakt gebruik van alle onderzoeksfaciliteiten van Wetsus en staat onder begeleiding van onze medewerkers en onderzoekers. Het betreft een dagvullend programma waarbij om 9:00 uur beginnen en uiterlijk 15:00 uur afronden.

Boekingen
Het programma wordt 1x per maand uitgevoerd voor een groep van maximaal 15 leerlingen. Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via talent@wetsus.nl.

Practicum bij Wetsus