Menu

masterclass
profielwerkstuk

Als je volgend schooljaar een profielwerkstuk gaat maken, dan kun je misschien een deel hiervan uitvoeren samen met een expert van Wetsus. Je oriënteert je op een interessant onderwerp in onze masterclass en krijgt begeleiding van professionals die zelf ook aan vraagstukken werken op het gebied van water. Zo levert je profielwerkstuk ook echt wat op; voor jezelf en voor de organisatie waar je je onderzoek uitvoert.

Hoe werkt het?
Om een mooi profielwerkstuk te kunnen maken, heb je eerst een interessant onderwerp nodig. Onze masterclass kan hierbij helpen. Tijdens de masterclass vertellen onze experts over hun eigen onderzoek. Je krijgt een rondleiding door het lab van Wetsus en ziet in de praktijk hoe onze technologieën werken. Zo kun jij je oriënteren op een onderwerp dat jij leuk vindt!

Na de masterclass bedenk je met je groep een precieze vraagstelling en je zet een onderzoeksplan op. Het praktische werk kan voor een deel bij Wetsus plaatsvinden, in andere gevallen doe je de proeven op school. Afhankelijk van wat je wilt onderzoeken, krijg je een expert toegewezen. De expert kan je inhoudelijk ondersteunen en adviezen geven om tot een goed resultaat te komen.
De eerstvolgende masterclass is op donderdag 4 juni 2020! Een groot deel van de masterclass zal in het Engels gecommuniceerd worden.

Begeleiding:
Als groepje heb je te maken met twee begeleiders; één begeleider vanuit Wetsus en de andere begeleider is een docent op school. Je zult tijdens je onderzoek veel te maken krijgen met de expert van Wetsus en het is dus belangrijk dat je met hem/haar duidelijke afspraken maakt.

Voorbeelden van onderzoeksopdrachten in Friesland:

Blue Energy
– Afvalwaterzuivering met algen
– Fosfaat herwinnen uit urine
– Verwijderen van medicijnresten uit afvalwater
– Membraantechnologie

Aanmelden:
Heb je interesse? Vul met je groepje het registratieformulier in! (Bij veel aanmeldingen maken wij een selectie)
We zien je graag binnenkort bij Wetsus!
Voor informatie over Wetsus en onze onderzoeken kun je ook een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal of bekijk onze onderzoeksprojecten via de website.
Heb je een profielwerkstuk of een meesterproef gedaan dan kan je mee doen aan de Dutch junior water prize!

Voorbeelden van onderzoeksopdrachten in Friesland: